top of page

Pranic Healer-förälderns knep 2 – sömn
Grand Master Choa har sagt att allt är energi. Pranic Healing är läran och konsten att använda och hantera energi och utgör därför en stor hjälp för alla upptagna föräldrar.

Barnens sömn – eller snarare brist därpå – är ett ämne som intresserar och oroar alla föräldrar då och då. Våra barn sover också bättre och sämre olika tider. Båda döttrarna har tränats i att sova hela natten med en metod som passar just vår familj och vi har fått rutinerna att sitta ganska bra. Ändå kommer då och då tider då barnen sover sämre, och då det känns som om ingen sömn-metod fungerar alls. Senast i detta skede tar jag till Pranic Healing.

Vad jag gör beror naturligtvis på vad som felas och orsakar sömnlöshet. Barn som går på övervarv (egentligen frågan om övertrötthet som tar sig detta uttryck hos barn)  lugnar man och söver man effektivt med flitig allmän rengöring (flera gånger!). Om barnet inte somnar om inom 5 minuter med allmän rengöring, brukar det vanligtvis bero på nån fysisk åkomma. Speciellt yngre dottern kan inte sova om hon inte mår riktigt bra.

Senast vakade vi pga snuva och tandsprickning. Snuvan höll hela familjen vaken från småtimmarna framåt första natten – innan jag fattade att det var nån krämpa som höll dottern vaken och att den borde behandlas. Följande kväll fattade jag galoppen när dottern för första gången i sitt korta liv inte jollrade glatt efter gonattrutinerna. Jag fick göra healing i hela 20 minuter innan det utmattade barnet somnade. Hon sov i 8 timmar på raken (normalt sett sover hon 10-11 h i stöten så det var en jämförelsevis kort natt). tack vare healingen lättade besvären så mycket att dottern kunde somna och jag fick samtidigt bekräftat var skon klämde. (Hon är 6 månader så hon kan inte berätta.)

Följande kväll slutade hon gråta efter 5 minuters behandling och hon sov normala 10 h. Och kvällen därpå behövdes ingen behandling alls för att hon skulle somna, fast jag hade ju gjort flera behandlingar under tupplurarna under dagen.

Jag har också erfarit (igen) hur verksam en enkel välsignelse kan vara. När barnen sover oroligt på natten, välsignar jag dem (halvvaken i egen säng, dock) och jag märker genast att barnen lugnar ner sig. Yngre dottern har fortfarande ibland svårt att somna under dagen även om ingen fysisk åkomma (som tex en täppt näsa) besvärar. Då brukar en enkel välsignelse med kärlek under flera minuter hjälpa henne att komma till ro.

För det mesta får jag barnen att somna på fem minuter med dessa metoder. Härligt! Barnen får en god sömn och jag kan göra annat, till exempel hushållssysslor eller blogga 😉

4 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Commenti


bottom of page