top of page

Syö värejä terveydeksesi


Pranic Healing -hoidoissa käytetään värienergiaa, jotta energiajärjestelmät – ihmisen tai esineen tai tilan – saataisiin paremmin toimiviksi. Selvänäköisesti katsottuna eri värähtelytaajuudet näyttävät eri väreiltä ja niillä on myös eri ominaisuuksia. Kaikessa on energiaa, niin myös kasviksissa ja hedelmissä, ja niissä on eri väristä energiaa. Tätä on Pranic Healingin pääopettaja GrandMaster Choa pohtinut väripraanakirjassaan kappaleessa  21 ”Nutrition and Prana” (Advanced Pranic Healing / Suomennettu: Chakrojen värienergiat).

Näin Facebookissa (Vegan Blogger.com) äsken tämän vieressä olevan kuvan eri värisistä kasviksista ja hedelmistä ja niiden mahdollisista vaikutuksista terveyteen. Ja samalla huomasin siinä hauskoja yhtäläisyyksiä Pranic Healingissä opetettuihin värienergioiden ominaisuuksiin. Katsotaanpa:

VALKOINEN on puhdasta elivoimaa, ilmapraana on valkoista väriltään. Kuvan tekstin voi Pranic Healingilla ymmärtää niin, että kehon immuunijärjestelmä vahvistuu, kun elinvoiman määrä kohoaa kehossa.  Ja niinhän se on. Mutta… kuvassa on valkosipuli, ja jos olen ymmärtänyt oikein – en nimittäin itse ole lainkaan selvänäköinen – niin valkosipulissa olisikin oranssia praanaa, eikä valkoista, ja silloin valkosipulin immuunijärjestelmän vahvistusominaisuus johtuisikin sen kehoa puhdistavasta vaikutuksesta eikä suoranaisesti elinvoiman lisääntymisestä! Toisaalta kun keho puhdistuu tuhruista, niin puhdas uusi elinvoima saa tilaa itselleen ja alkaa imytyä kehoon. Ja on muistettava, että kaikki kasvikset ja hedelmät antavat meille lisää elinvoimaa, sitä enemmän mitä ”luomummin” ne on kasvatettu. Kuvassa olevan kukkakaalin energiaväristä en tässä vaiheessa osaa sanoa mitään…

VIHREÄN kohdalla on kuvassa vihreä omena ja vihreä paprika. Vihreä praana on puhdistavaa, siksi tuo teksti ”puhdistavat poistamalla kehosta myrkkyjä” sopii yhteen Pranic Healingissä tehtyjen huomioiden kanssa.

PUNAISTA edustavat kuvassa mansikka ja tomaatti, ja tekstinä on: ”punainen parantaa sydämen ja veren terveyttä”. Pranic Healingissa on tehty huomio, että punainen praana laajentaa ja avaa tukkeutuneita verisuonia sydämen alueella ja vahvistaa verta. Eli kyllä vaan, punaiset hedelmät, jos niissä myös on punaista praanaa, vahvistavat sydämen ja veren terveyttä! Ja taas miettivän pranic healerin lisäkysymys: Onko tomaatissa ja mansikassa oikeasti punaista praanaa?

KELTAISESTA on kuvan tekstissä sanottu, että se ”vahvistaa ihon elastisuutta”… Mitenkähän tämä asia oikein on? Koska ruoassa oleva energia on se tekijä, joka pääasiallisesti vaikuttaa meidän terveyteemme – tiedän kyllä, vitamiinit ja hivenaineet vaikuttavat myös 🙂 – niin herää kaksi kysymystä: Mitä energiaväriä on kuvan banaanissa ja sitruunassa? Ja toiseksi: Jos niissä on keltaista praanaa, niin miten keltainen vaikuttaa vaikuttaa ihoon?

Banaanin ja sitruunan energiaväristä en tältä istumalta osaa sanoa varmaa mielipidettä, mutta palaan aiheeseen myöhemmin. Keltaisesta energiasta tiedän Pranic Healingin oppien mukaisesti, että keltainen yhdessä erään toisen väripraanan kanssa vaikuttaa kasvua nopeuttavasti eli se vaikuttaa solujen kasvuun ja lisääntymiseen. Sen ominaisuuden voisi ajatella tuovan elastisuutta iholle… Toisaalta keltainen praana myös kovettaa kudosta, ja  esimerkiksi haavojen hoidossa sitä ei suositella kohdistettavaksi iholle, koska se voi tämän ominaisuutensa takia kasvattaa pehmeälle iholle arpikudosta… Siinä tapauksessa emme siis voi puhua elastisuuden lisääntymisestä vaan ihon kovettumisesta… Hmm…

ORANSSISTA on kuvassa sanottu, että kuvan hedelmät estävän syövän syntyä… Tätäkin asiaa täytyy pohtia eri näkökulmista. Voiko asia olla näin yksinkertainen? Ensinnäkin: syövän syntyyn vaikuttavat monet tekijät, ja pelkät muutamat tietyn väriset hedelmät eivät luultavasti voi vaikuttaa kaikkiin niihin tekijöihin. Näitä tekijöitä on sekä fyysisiä, eetteritasolla olevia, emotionaalisia, mentaalisia ja henkisiä sekä karmallisia. Näistä tekijöistä ja niihin liittyvistä pohdinnoista voisi kirjoittaa pitkänkin artikkelin, mutta siihen ei nyt ole mahdollisuutta.

Oranssi praana vaikuttaa hyvin syvällisesti puhdistaen. Siinä mielessä se on juuri se väripraana, jota tarvitaan hyvin tuhruisen, harmaan syöpäsairaan energiakehon puhdistamiseksi! Jee! Seuraava kysymys onkin, sisältävätkö nimenomaan tämän kuvan hedelmät oranssia praanaa? Tähän palaan toisessa kirjoituksessa…

Ja kolmas kysymys on: mitä hedelmiä kuvassa on? Onko siinä appelsiini? Ja mikä se toinen hedelmä on? Keltasipulia voisi kuvata oranssin väriseksi, ja siinä kyllä on tietääkseni oranssia praanaa.

Viimeisessä kuvassa esitellään VIOLETTEJA syötäviä – munakoisoa ja tummia rypäleitä – ja tekstinä on: ”Violetti antaa pitkää ikää”.

Violetti praana on kaikista edellä mainituista väripraanoista värähtelyltään korkeinta. Kehomme tarvitsee korkeaa värähtelyä kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Siksi voi hyvin ajatella, että suuri määrä violettia praanaa kehossa antaisi meille lisää elinvuosia… 🙂

Pranic-ystävieni kanssa olemme suunnitelleet tekevämme hedelmien skannauskokeiluja tällä viikolla. Palaan näihin huomioihin seuraavassa blogissa! 😉

19 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

コメント


bottom of page