top of page

Syö värejä terveydeksesi, osa 2


Lupasin jo edellisessä kirjoituksessani kertoa skannauskokeiluistamme, mutta sitä saatte odottaa vielä 🙂

Tässä ensin lainaus siitä, mitä Pranic Healingin pääopettaja Master Choa Kok Sui sanoo ravinnosta ja praanasta:

”Tiede on tutkinut ravintoa kemialliselta kannalta: proteiineja, hiilihydraatteja, sokereita, hivenaineita, rasvoja ja vitamiineja. Toistaiseksi tiede ei ole tietoinen praanan olemassaolosta. Sen vuoksi ravintoa ei ole tutkittu praanan (energian) näkäkulmasta: ruoka-aineiden sisältämän väripraanan määrän ja tyypien kannalta sekä niiden vaikutuksesta ihmiskehoon.

Säilötty ruoka sisältää suurin piirtein saman määrän proteiineja, hiilihydraatteja ja muita kemikaaleja verrattuna tuoreeseen ruokaan, mutta tuore ruoka on varmasti ravitsemampaa kuin säilötty ruoka, koska se sisältää enemmän praanaa kuin säilötty ruoka.

Ruokavalion pitää olla tasapainoinen, jotta keho pysyy terveenä. Tasapainoisen ruokavalion käsitteen pitäisi sisältää sekä oikeanlainen kemiallinen eli ravinnollinen sekoitus että myös oikeanlainen sekoitus väripraanoja. Jotta saataisiin tasapainoinen praanaruokavalio, on suositeltavaa valmistaa ruokalajeja, joissa on monia praanavärejä.

Ruoan väri vastaa joskus sen sisältämän praanan pääasiallista väriä. Esimerkiksi vihreät kasvikset sisältävät paljon vihreää praanaa ja porkkanat sisältävät oranssia praanaa. Tämä vastaavuus ei kuitenkaan aina päde. Esimerkiksi punaiset tomaatit sisältävät paljon keltaisen vihreää praanaa ja hyvin vähän punaista praanaa. Vesimelonit, joilla on vihreä kuori ja punainen sisusta, sisältävät paljon vihreää praanaa ja tuskin yhtään punaista praanaa.

Länsimaisen lääketieteen lähestymistapa on hyvin erilainen verrattuna perinteisen kiinalaiseen tai intialaiseen (engl. Ayurvedic) lääketieteeseen. Länsimainen lähestymistapa on materiaalinen tai kemikaalinen. Kiinalainen tai intialainen lähestymistapa on hienojakoisempi. Niissä pääpaino on praanaenergiassa ja kehon praanatasapainon ylläpitämisessä. Perinteinen kiinalainen lääketiede on kehittänyt tämän hyvin pitkälle käyttäen yrttilääkkeitä ja akupunktiota.

On yleisesti tunnettua, että hyvin vahvasti maustetun ruoan syöminen saa aikaan peräpukamien pahenemista. Mistä se johtuu? Vastaus on melko yksinkertainen. Koska peräpukamat liittyvät anuksen alueella olevaan punaisen praanan tukokseen ja hyvin mausteinen ruoka sisältää paljon punaista praanaa, aiheutuu sellaisen syömisestä tietysti vaivan paheneminen. Ummetuksesta kärsivä henkilö voi helpottaa vaivaansa syömällä säännöllisesti papaijaa. Se sisältää runsaasti oranssia praanaa ja stimuloi suoliston liikettä.”

Master Choa Kok Sui:

Pranic Healing. Chakrojen värienergiat.

Luku 21. Kehittämisideoita. Ravinto ja praana. S. 337-338

12 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page