top of page

Praanahengitys

PRANIC BREATHING

Praanahengitys

 

Praanahengitys on yksinkertainen mutta tehokas pranayama harjoitus joka on kehitetty ottaen huomioon hengitysrytmin ja hengityksen pidätyksen vaikutuksen energiakehoon ja chakroihin. Harjoitus opetataan kokonaisuudessaan osana Pranic Healing taso 1 -kurssia.

Praanahengitys on tehokas tapa rentouttaa keho, lisätä energiaa ja puhdistaa koko keho, aurat ja chakrat.

Jos et ole käynyt Pranic Healing kurssia voit kokeilla esimerkiksi tätä versiota Taso 1 -kurssilla opetettavasta Praanahengityksestä:

  1. Istu selkä suorana ja rentona rauhallisessa paikassa, silmät suljettuna.

  2. Hengitä syvään pari kertaa ja keskity tähän hetkeen, omaan rintakehään, kulmakarvojen väliin tai napaan, riippuen siitä mikä tuntuu sopivalta juuri tänään.

  3. Kuvittele ympärillesi rauhan ja rakkauden kupla joka ulottuu kaksi metriä fyysisestä kehostasi, joka suuntaan. Tämän kuplan sisällä olet rauhassa tämän harjoituksen ajan. Voit myös pyytää suojausta ja apua Korkeimmalta Voimalta, henkiseltä opettajaltasi tai henkisiltä auttajilta.

  4. Aseta yksi käsi vatsalle, navan kohdalle, ja toinen rintakehälle. Tee rauhallista palleahengitystä niin että vatsalla oleva käsi liikkuu hengityksen mukana, ja rintakehällä oleva käsi liikkuu mahdollisimman vähän.

  5. Kun rauhallinen palleahengitys tuntuu luontevalta voit ottaa mukaan rytmityksen. Tauot hengityksessä tekevät harjoituksesta paitsi rentouttavan myös vahvasti energisoivan ja puhdistavan.

  6. Hengitä sisään laskien seitsemään, pidätä hengitystä laskien yhteen, hengitä ulos laskien seitsemään, pidätä hengitystä laskien yhteen. Jatka tätä 7-1-7-1 rytmiä enintään viiden minuutin ajan.

  7. Voit myös käyttää rytmiä 6-3-6-3. Kokeile molempia ja löydä itsellesi sopivampi juuri tänään.

Huom: rytmityksellä tehty praanahengitys on voimakas harjoitus jota voi tehdä enintään 5 minuuttia 1-3 kertaa päivässä. Palleahengitystä ilman rytmitystä voit tehdä kauemmin jos harjoitus tuntuu mukavalta.

Jos tunnet huimausta tai olo tuntuu epämukavalta, lopeta harjoitus ja hengitä normaalisti.

bottom of page