top of page

Syö värejä terveydeksesi, osa 3


Copyright: Fanny Johansson 2012


Pranic tiimi on kokoontunut ruoan merkeissä ja skannaillut kunkin keittiöstä ja kaapeista löytyneitä ruoka-aineita! Tässä skannaustuloksiamme ja lisäpohdintoja:

Kasviksista skannailimme tomaattia, kukkakaalia, munakoisoa, paprikoita ja valkosipulia. Vain osassa kokeilemistamme kasviksista oli samaa energiaväriä kuin kasvissa oli fyysistä väriä…!

  1. Esimerkiksi tomaatin sisältämä väripraana ei olekaan punaista, vaan tomaatissa onkin paljon vihreän-keltaista praanaa, josta vihreää on enemmän, keltaista jonkin verran…. ja punaista itse asiassa hyvin vähän…

  2. Kukkakaalin energiaväri ei myöskään ole valkoinen, vaan siinä on paljon vihreää ja vähän oranssia. Punaista ei kukkakaalista emme löytäneet lainkaan.

  3. Valkosipulissa ei myöskään ole valkoista praanaa, mutta siinä on paljon oranssia ja vähän vihrää. Violettia etsimme myös mutta sitä emme havainneet. Oranssin praanan paljous selittää valkosipulin puhdistavan, anti-bakteerisen vaikutuksen ihmiskehossa.

  4. Munakoiso sisälsi violettia, mutta ei vihreää eikä sinistä…

  5. Paprikoiden energiaväri sen sijaan seurasi fyysistä väriä: Vihreässä paprikassa oli paljon vihreää energiaa; keltaisessa paprikassa keltaista praanaa; ja punaisessa paprikassa sekä punaista että vihreää praanaa.

  6. Ja porkkana sisälsi myös paljon oranssia praanaa.

Hedelmät, joita skannasimme, olivat appelsiini, sitruuna, banaani, luumu, mansikka, ananas, avokado ja viinirypäleet.

  1. Appelsiinistä löysimme enemmän keltaista ja vähemmän oranssia praanaa. Etsimme huviksemme sieltä sinistä myös, mutta sitä ei löytynyt 🙂 Ravintotieteessä appelsiinillä sanotaan kuitenkin olevan lievästi diureettinen ja lievästi laksatiivinen vaikutus, mikä ehkä selittyy juuri keltaisen ja oranssin yhteisvaikutuksella… Keltainen praana kun kovettaa, oranssi taas löysentää. Ehkä eri laatuiset appelsiinit sisältävät eri määrät oranssia ja keltaista praanaa, ja ehkä hedelmän kypsyysastekin vaikuttaa siihen?

  2. Sitruunassa oli paljon oranssi-keltaista praanaa.

  3. Ja raa’ahkosta banaanista löytyi keltaista energiaa. Banaaneja voisi skannailla enemmänkin… Olen kuullut, että raa’at banaanit kovettavat vatsaa monilla ihmisillä, kun taas ylikypsillä banaaneilla saattaa olla laksatiivinen vaikutus. Niistä taitaakin löytyä myös oranssia praanaa…

  4. Luumustakin löysimme oranssia praanaa, ja sen lisäksi vihreää… Ravintotieteen mukaan luumujen teho ummetuksen hoidossa perustuu niissä olevaan kuituun ja laksatiivisesti vaikuttavaan difenyylisatiiniin. Mutta tuo skannaustuloksissamme löytynyt oranssi praana vaikuttaa myös vatsaa löysentävästi. Luumuistakin kannattaisi vielä jatkaa skannauskokeiluja ja katsoa, miten raa’an, kypsän ja kuivatun luumun energiavärit poikkeavat toisistaan, jos niissä löytyisi poikkeavuuksia…

  5. Ananaksessa oli paljon oranssia praanaa. Monet ovat myös sanoneet käytännössä kokeneensa, että ananas vaikuttaa vatsan toimintaa nopeuttaen.

  6. Mansikasta löysimme paljon punaista praanaa ja vain vähän vihreää.

  7. Viinirypäleistä skannailimme sekä vihreitä että tummia lajeja. Tummista viinirypäleistä löysimme violettia praanaa, ja vihreistä löysimme vihreää ja jonkin verran punaista praanaa.

  8. Avokadossa oli paljon violettia (!), mutta vain vähän vihreää tai oranssia praanaa…

Joka aterialla ja jokaisena päivänä meidän tulisi saada ruoan mukana sekoitus eri väripraanoja. Siksi kannattaa syödä monipuolisesti!

24 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page